eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY
ZAMAWIAJĄCY:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku ul. Obrońców Wybrzeża 2, 76-200 Słupsk
Jednostka organizacyjna Gminy Słupsk
PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA:
Realizacja usług opiekuńczych dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Słupsku w okresie od 01.01.2020 r. do 31.12.2020 r.
RODZAJ ZAMÓWIENIA:
Usługi opiekuńcze
PRZEDMIOT ORAZ WIELKOŚĆ LUB ZAKRES ZAMÓWIENIA:
Przedmiotem zamówienia jest zakup usług opiekuńczych ( gospodarczych i pielęgnacyjnych ) świadczonych na rzecz osób określonych w art. 50 ust. 1 i ust. 2 Ustawy o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 roku ( Dz.U.2019.p. 1507 z dnia 05.07.2019 r. ) - podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Słupsku - w miejscu ich zamieszkania.
przez usługi opiekuńcze należy rozumieć pomoc świadczoną osobom leżącym lub mającym trudności z poruszaniem się i samoobsługą, wymagającym pomocy z powodu wieku, ciężkich i przewlekłych chorób lub innych przyczyn.
usługi opiekuńcze obejmują m.in.:
a/ usługi pielęgnacyjne takie jak :
- dbanie o higienę osobistą,
- wykonywanie czynności zleconych przez lekarza,
- współuczestniczenie w rehabilitacji,
- zapobieganie powstawaniu odleżyn i odparzeń
b/ czynności mające na celu zaspokajanie codziennych potrzeb życiowych
- utrzymanie czystości w pomieszczeniach
- przygotowanie posiłków z uwzględnieniem diety,
- zaopatrzenie w artykuły spożywcze i niezbędne artykuły przemysłowe,
- utrzymanie w czystości sprzętu sanitarnego,
- pranie bielizny osobistej i pościelowej (u osób samotnych),
- palenie w piecu,
- realizacja recept,
c/ zapewnienie kontaktu z otoczeniem, w tym w szczególności
- podtrzymywanie indywidualnych zainteresowań podopiecznego ,
- podtrzymywanie kontaktów sąsiedzkich,
usługi gospodarcze - zakupy podstawowych, niezbędnych artykułów spożywczych, higienicznych, przemysłowych; drobnego sprzętu gospodarstwa domowego w najbliższym sklepie;
pomoc w utrzymaniu higieny osobistej (klient chodzący)
pomoc przy przygotowywaniu / gotowaniu posiłków - z uwzględnieniem diet; przynoszenie obiadów ze wskazanej przez Zleceniodawcę placówki gastronomicznej; podawanie posiłku - śniadania/obiadu/kolacji; pomoc przy spożywaniu posiłku; utrzymanie w czystości naczyń stołowych, kuchennych
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Wiesława Werra | 16-12-2019 11:15 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | 16-12-2019 | |
Ostatnia aktualizacja: | - | 16-12-2019 11:15 |